Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Het verloren kristal 1 Schaduwen – Cato Frederiks

Van Uitgeverij Zilverbron kreeg ik dit ebook toegestuurd, allereerst mijn dank daarvoor! Ik was meteen nieuwsgierig toen ik de achterkant van dit boek las.

Schaduwen is het eerste deel van een nieuwe Fantasy serie van Cato Frederiks. De achterkant van het boek geeft het volgende: Vier scholieren volgen hun dagelijkse lessen op een school voor vechtkunsten en magie, als deze school plots wordt aangevallen en in brand gestoken. Vier scholieren volgen hun dagelijkse lessen op een school voor vechtkunsten en magie, als deze school plots wordt aangevallen en in brand gestoken. Het groepje leerlingen slaagt er maar net in te ontsnappen. Tijdens hun vlucht vormen zij – met enige tegenzin – een bondgenootschap, om zichzelf beter te kunnen beschermen. Al snel wordt echter duidelijk dat er een en ander niet helemaal klopt. Hoewel schaduwbeheersing eerder een eigenschap is van de vijandige soldaten van Nisa’uri, is een van de leden van het groepje deze donkere kunst ook machtig. Bovendien blijkt dat de aanval van Nisa’uri niet zonder plan was: ze zijn op zoek naar een kristal, dat al lang geleden verloren is gegaan. Een machtig wapen, en in de verkeerde handen zou dit het einde van de bekende wereld kunnen betekenen.

Ik moet zeggen dat ik in het begin heel erg heb moeten wennen aan de schrijfstijl. De hoofdstukken zijn kort – wat overigens erg prettig is – maar elk hoofdstuk is vanuit een ander hoofdpersoon geschreven. Daarbij bleef ze in de derde persoon schrijven, persoonlijk hou ik meer van het verhaal vanuit de ik-persoon.

Er wordt een groot deel van het boek besteedt aan wereldopbouw en het uitdiepen van de karakters. Ik kreeg pas tegen het einde van het boek het gevoel dat ik de karakters leerde kennen. Ik vond dat wel jammer, ik denk namelijk dat dit al wel eerder had gekund. De relaties onderling blijven ook wat vaag, het is me niet helemaal duidelijk wie nou wat voor wie voelt. Welke krachten bezitten ze verder? Dat had wat mij betreft wel wat meer beschreven kunnen worden.

Mijn conclusie is het volgende; ik denk dat Cato Frederiks een prima eerste boek van een serie heeft geschreven. Ik heb het boek in 2 avonden uitgelezen, want ik vloog er echt doorheen. Doordat de hoofdstukken niet te lang zijn leest het goed weg. Het is in het begin even oefenen op de namen in het boek, maar hoe verder je komt des te makkelijk dit ook wordt. Er is een solide basis gemaakt om de serie verder uit te bouwen. Ik ben dan ook zeker nieuwsgierig naar de rest van de serie.

Het boek krijgt van mij 3 van de 5 sterren. Sterke wereldopbouw die erg nieuwsgierig gemaakt, maar ik hoop wel dat er nog een verdieping en verduidelijking van de personages komt!

Nogmaals dank aan uitgeverij Zilverbron voor die recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: