Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Ik zou wel kindje lusten – Silviane Donnio & Dorothée de Monfreid

Het prentenboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ is dit jaar het boek voor de campagne ‘Geef een boek cadeau’. Voor €2,50 kun je dit boek halen in de boekhandels. Spreekt voor zich dat ik altijd een exemplaar voor mijn dochter haal, exemplaren voor de kleuterklassen, exemplaren alvast voor een cadeautje.. Genoeg exemplaren in huis dus ;)!

Dit boek van uitgeverij Göttmer is al jarenlang een populair prentenboek en ik begrijp helemaal waarom. Het boek heeft mooie prenten en het verhaal is al voor jonge luisteraars geschikt. Door de humor en de makkelijk leesbare tekst is het ook een aanrader voor ouders. Zo blijft een boek ook leuk om te lezen.

Maar waar gaat het over? Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar die laat zich niet zomaar opeten…

Dit boek is één van de favoriete boeken van mijn 3-jarige. Ze pakt hem regelmatig uit de kast. Soms moet ik hem voorlezen, maar steeds vaker gaat ze het boek ‘zelf’ lezen. Plaatjes kijken en zelf een verhaal erbij verzinnen dus, ik geniet er van!

De herhaling in dit boek zorgt ervoor dat de kinderen het verhaal goed begrijpen. Op den duur zullen ze het ook na gaan vertellen. De illustraties zijn ook prachtig, de gezichtsuitdrukkingen maken het verhaal herkenbaar en het is zeker in te zetten in de klas als je het gaat hebben over bepaalde emoties.

Dit prentenboek is zeker een aanrader om in de kast te hebben staan, zowel thuis als in de klas. Ik vind het in ieder geval een leuk boek om voor te lezen!
Het boek krijgt van mij 5 sterren – een makkelijk voor te lezen boek wat er voor zorgt dat het verhaal voor kinderen goed te begrijpen is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: