Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Schaduw van de lahr – Inge de Vries

Van Uitgeverij Zilverspoor kreeg ik de mogelijkheid om aan de blogtour van Schaduw van de lahr mee te doen. De korte samenvatting sprak mij zo aan, dat wilde ik zeker niet aan mij voorbij laten gaan. Bedankt dat ik dit mocht doen!

Waar gaat het boek over? (Samenvatting van bol.com) De wijn was ijskoud en prikte in zijn keel. Hij had het gevoel dat de kilte zich verspreidde vanuit zijn slokdarm, tintelend tot in zijn vingertoppen De wijn was ijskoud en prikte in zijn keel. Hij had het gevoel dat de kilte zich verspreidde vanuit zijn slokdarm, tintelend tot in zijn vingertoppen, voortgestuwd door de pulserende hartslag op het ritme van zijn triomf. Na jaren lijdzaam afwachten was het moment eindelijk daar. En het was volmaakt. Echt volmaakt. Dawit is verstijfd van angst als hij tijdens een beleg oog in oog komt te staan met de machtige lahr: verachtelijke wezens die chaos en vernietiging brengen in heel Jahan. Prinses Shirin Mazal wentelt zich juist in de bescherming van de Reignovar. Deze majestueuze adelaars brengen haar koninkrijk niets dan vrede en voorspoed. Maar dan slaat het gruwelijke noodlot toe. Dawits dromen over een grootse toekomst worden door een aanvallend leger aan diggelen geslagen. Alun brengt hem bij en redt zijn leven. De mysterieuze jongen draagt een verzegelde brief bij zich, die hij in het verre zuiden moet bezorgen. En omdat Dawit er niets voor voelt om zich verplicht bij de vijand aan te sluiten, gaat hij met Alun mee op een avontuurlijke reis vol gevaarlijke ontdekkingen. Terwijl hun vriendschap opbloeit, opent zich een wereld voor Dawit die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Gaandeweg beseft hij dat hij prinses Shirin nodig heeft om te overleven en een einde te maken aan alle ellende. Schaduw van de lahr dompelt je onder in een historische wereld vol adembenemende landschappen, krachtige symboliek, geloofwaardige karakters en een vleugje magie. Een betoverend boek, waarin niets is wat het lijkt.

Als dit je nog niet kan overtuigen, lees dan nog even verder! Het verhaal wordt vertelt vanuit twee personages, Dawit en Shirin. Zij hebben beiden een grote rol in het boek en zij wisselen dan ook steeds af. Het is prettig dat er echt de tijd genomen wordt voor het opbouwen van de karakters en de wereld. In het begin vond ik het een beetje verwarrend, wie zijn dan de lahr? Waarom vallen ze aan? De achterliggende gedachte duurde even voor mij.

Het boek heb ik in 3 avonden uitgelezen, ik wilde niet stoppen! Inge de Vries heeft wat mij betreft een goed boek geschreven en ik wil eigenlijk meer!!

Dit is echt een boek wat bij een wat meer ervaren fantasy lezer past, een goed dik boek met een flinke hoeveel karakter- en wereldopbouw! Helemaal mijn ding. De schrijfstijl is vlot, niet al te lange zinnen en hoofdstukken.

Van mij krijgt dit boek dikke 4 van de 5 sterren! Geef mij nog maar een deel!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: