Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn – Ellie van Lieshout & Erik van Os & Marije Tolman

Van Uitgeverij Hoogland en van Klaveren kreeg ik dit prachtige prentenboek op rijm toegestuurd. Veel dank hiervoor, wat een pareltje voor onze boekenkast! En ik ben dubbel zo blij, want laat dit nou één van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022 zijn!

Waar gaat het verhaal over? Heer Hermelijn en Kereltje Konijn beginnen samen een moestuin. Heer Hermelijn zorgt goed voor de plantjes en wacht heel geduldig af. Daar denkt Kereltje Konijn toch anders over en stiekem eet hij ‘s nachts uit de tuin. Mooi verhaal op rijm over een moestuin bijhouden én eerlijk delen.

Wat een leuk prentenboek is dit! Het leest lekker weg op rijm, maar de kinderen zullen dit ongetwijfeld heel grappig vinden. Want dat Kereltje Konijn maakt er wel een potje van zeg! Heerlijk als er zulke humor in een boek zit. Dit maakt het voor de volwassenen ook meteen een stuk aangenamer om voor te lezen.

De tekeningen in dit boek zijn echt fantastisch. Er is zoveel op te zien en te ontdekken. Er zat bij dit pakket ook een mooie poster, als je met dit boek werkt is dit een goede om een prominente plek in de klas te geven.

Uitgeverij Hoogland en van Klaveren heeft er ook een lesbrief bij meegestuurd. Hier staan suggesties in voor met name groep 1 tot en met groep 3. Begin groep 4 zou dit ook zeker nog wel kunnen! Een groot pluspunt aan deze lesbrief is, is dat de lessuggesties echt gekoppeld zijn aan een ontwikkelingsgebied. Bijvoorbeeld rekenvaardigheden, als je het gaat hebben over eerlijk delen. Zo staan er 5 suggesties in waar je mee aan de slag kan. Praktisch en makkelijk! Ik ben er fan van!

Van mij krijgt het boek 5 sterren! Leuk om voor te lezen, ook het rijm is aangenaam. Enorm voordeel vind ik ook zeker de lesbrief, zodat je snel en praktisch aan de slag kan. Deze gaan we zeker inzetten in de kinderboekenweek! Ik kijk nu alweer uit naar het volgende boek!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: