Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Keverjongen – M.G. Leonard

In een vorig blog heb ik het al eens aangegeven dat ik de leukste baan van de wereld heb. Niet alleen het juf zijn, maar het feit dat de kinderen in de klas met pareltjes van boeken aankomen maakt het werken nóg leuker! Sommige kinderen hebben als uitdaging gesteld dat ze een boekbespreking doen over een boek wat ik nog niet ken. Dit is er eentje van en het is echt een mega aanrader!

Flaptekst van bol.com; De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken.
Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in z’n eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan. Keverjongen is het eerste deel van een spannende serie vol humor, echte vriendschap en superslimme insecten. Voor de fans van Roald Dahl en heel veel andere lezers. Keverjongen werd vertaald door Esther Ottens.

Ik vond dit echt een geweldig boek. De schrijfstijl is vlot, de wereld van Darkus wordt goed en levendig beschreven. De karakters zijn zo goed uitgewerkt dat je je echt helemaal kan inleven in hun emoties. Ik ben echt heel enthousiast en kan eigenlijk niet wachten tot ik de volgende 2 delen kan lezen. M.G. Leonard weet je echt te boeien van de eerste tot de laatste bladzijde. Ik was zelfs een beetje verdrietig toen het boek uit was.

Het boek is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Zeker het begrip moet er zijn, willen ze het verhaal goed begrijpen. Hou je van insecten, fantasie en een verhaal met een beetje gekke vrienden en familie? Dan is dit boek zeker geschikt!

Dit boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Een pareltje in kinderboekenland wat mij betreft! In de lokale boekhandel is deze vast te verkrijgen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: