Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De Braniebende – Tom Fletcher

Lang leve mijn werk en mijn aanstekelijke passie voor boeken. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen in mijn klas ook met goede aanraders komen. De Braniebende was zo’n pareltje, ik heb genoten!

Samenvatting van bol.com: Frenkie ziet enorm op tegen de verhuizing naar zijn nieuwe huis in een suf, slaperig plaatsje, ver weg van zijn beste vriendin. Op een avond barst er een GROTE STORM los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene BLIKSEMSCHICHTEN. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen. Een beetje ongewoon. Een beetje… MAGISCH. Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de BRANIEBENDE…

De boeken van Tom Fletcher stijgen enorm in populariteit, denk maar aan de Kerstmisaurus en De Knerpers. Dit is niet zonder reden. Hoewel de boeken flink dik zijn, vlieg je er doorheen! Er staat niet teveel tekst op de bladzijden en er staan veel (gave!) tekeningen in.

Het boek is geschreven vanuit Frenkie, die brieven schrijft naar zijn beste vriendin. De brieven staan vol met de avonturen die hij beleeft. En die avonturen zijn niet niks! Hij maakt mee dat een jongen in een haai veranderd en er gebeuren gekke dingen met groene bliksem. Het is een groot raadsel en Frenkie is vastbesloten om dat raadsel op te lossen, met behulp van zijn vrienden. Zij noemen zich De Braniebende, net zoals de bende van de grote held van Frenkie. Spanning, avontuur en heel veel humor komen voorbij!

Het was voor mij het eerste boek van Tom Fletcher en ik kan niet wachten om meer te lezen. De Kersmisaurus ligt al klaar (op de steeds maar groeiende stapel). De schrijfstijl is prettig, snel tempo en veel actie. Ik merkte wel dat ik erg moest wennen aan alle lettertypes doorelkaar. Zodra ik een aantal bladzijdes verder in het boek was, was ik er al aan gewend en heeft het me niet meer gestoord.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 à 10 jaar, die wel van actie en humor houden. De dikte kan misschien afschrikken, maar aan het einde van het boek is het gewoon jammer dat het verhaal is afgelopen!

Het boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Het is een boek wat een prettig leestempo heeft, maar wat mij betreft hoeven die gekke letters niet zo. Zeker wel een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: