Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De tempeljagers, het verdwenen eiland Kivamba – Michael Reefs

Het is al weer even geleden dat ik een recensie heb geplaatst, omstandigheden lieten het niet toe om even de rust te pakken om weer wat te schrijven. Mijn hoofd is weer wat meer leeg en heb weer wat meer rust, mooie kans om één van mijn favoriete boeken van afgelopen jaar te beschrijven: De tempeljagers en het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs.

Het heeft zo zijn voordelen om de leescoördinator bij ons op school te zijn. Alle nieuwe, mooie boeken komen als eerst bij mij binnen, zo fijn. Dit boek was er eentje van.

Flaptekst: Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst, vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba. Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur is aanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor een ontdekkingsreis. Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempel halen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.

Oh wat was dit een spannend boek! Ik heb het boek eerst zelf gelezen en daarna voorgelezen aan mijn groep 7. Die hingen aan mijn lippen, ze konden er geen genoeg van krijgen. Dat is een hele prestatie, ik heb qua voorlezen een moeilijke klas ;). Je word snel meegenomen in het verhaal, het is een goede afwisseling tussen spanning en karakteropbouw. Je leert de tweeling Noah en Finn en hun vriendin Tess goed kennen. Na alle spannende avonturen die ze samen beleven is hun band heel sterk geworden, dat wordt nog wat voor de rest van de serie.

Michael Reeft heeft een fijne schrijfstijl, er zit veel tempo in waardoor het verhaal geen kans krijgt om langdradig te worden. De aanbevolen leeftijd is 10+ en dat is zeker waar. Kinderen van deze leeftijd zullen het verhaal goed kunnen volgen en zelf kunnen lezen, maar ook de spanning goed aan kunnen. Natuurlijk is het altijd nog goed kijken naar het kind wat past.

Na het lezen van dit geweldige eerste deel, kan ik niet wachten om de rest te lezen! Het boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Enorme aanrader!

Kleine sidenote: mocht je het boek willen aankopen, koop dan lokaal!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: