Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De haas zonder neus – Annabel Lammers & Hanneke Siemensma

Wat een pareltje is dit boek! Een terechte winnaar van Het Zilveren Penseel. Lees gauw verder waarom ik dat vind!

Flaptekst: ‘Wat ben jij eigenlijk?’ vraagt de egel aan de haas zonder neus. ‘Nou, gewoon, een haas,’ antwoordt die. Dat heeft hij tenminste zijn hele leven gedacht. Maar dan komt hij er bij toeval achter dat er toch iets bijzonders met hem is. Uit schaamte durft hij niemand meer onder ogen te komen. Tot hij wordt gevonden door een klein meisje. Zij vindt de haas lief zoals hij is. Wanneer hij uiteindelijk best tevreden is met zichzelf en met zijn nieuwe leven, gebeurt er iets onverwachts …

Een boek wat allereerst gaat over het verdriet van anders zijn en iets missen. Anders zijn is niet erg, maar het kan wel heel lastig zijn. Gelukkig is er uiteindelijk altijd iemand die je helpt en die je accepteert hoe je bent. Met of zonder tekortkomingen. Ik vind het echt een prachtig verhaal met een heldere boodschap. Mijn dochter van bijna 4 heeft er ook echt van genoten!

Mijn groep 8 snapte het verhaal heel goed en er kwamen mooie gesprekken naar boven. Iedereen is anders en uniek. Het gesprek ging ook verder op de verwachtingen in de huidige maatschappij. De druk is hoog om aan alle trends mee te doen, maar wat als je dat niet wilt of kan.

Ik vind dit een verhaal wat je zeker in de bovenbouw kan gebruiken in een gesprek over jezelf mogen en kunnen zijn. Tevreden zijn met jezelf, maar ook realistisch zijn in je eigen tekortkomingen.

Dit boek krijgt van mij 4,5 van de 5 sterren. Aanrader!

Dank aan Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren voor dit recensie exemplaar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: