Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Hier zijn Ari en Loek – Yvonne Vries

Toen ik het pakketje openmaakte werd ik hier gelijk blij van. Wat een mooie omslag heeft Jeska Verstegen gemaakt! Verder kende ik dit boek niet, dus ik was heel nieuwsgierig.

De flaptekst van het boek: De moeder van Ari en de vader van Loek zijn verliefd op elkaar en hebben besloten samen in één huis te gaan wonen. Nu zijn ze volgens Loek een ‘samengezin’. Ben je dan een beetje zus en een beetje broer van elkaar? Wie mag er boven in het stapelbed slapen? En kun je een cavia eigenlijk delen? ‘Hier zijn Ari en Loek’ is een bundel eigentijdse voorleesverhalen voor alle beetje-broers en hele zussen. En voor bonusvaders, helemaal-moeders, plus-tantes, echte ooms, gekke opa’s en zachte oma’s. Want Ari en Loek zijn de leukste bijna-broer-en-zus van Nederland!

Dit boek is uitermate geschikt om scheidingen en nieuwe relaties bespreekbaar te maken. Het boek geeft aan dat niet elke nieuwe relatie met kinderen vervelend hoeft te zijn. Het kost tijd en energie om aan elkaar te wennen, maar door er ook de tijd voor te nemen om elkaar goed te leren kennen is er veel mogelijk.

Het boek is ook goed voor te lezen in de klas. In de onderbouw zullen er vast kinderen zijn die zich herkennen in de verhalen van Ari en Loek. Het boek is geschreven in kleine verhalen, die elkaar goed opvolgen. Het geeft een beeld hoe de moeder van van Ari en de vader van Loek een samengesteld gezin runnen.

De tekeningen van Jeska Verstegen zijn echt heel tof. Haar manier van tekenen spreekt mij heel erg aan en ik denk de kinderen ook.

Een boek om echt van te genieten, moeilijke situaties op een luchtige manier bespreekbaar te maken en om fijn voor te lezen. Het boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Een musthave om in de kleuterklas te hebben, maar ook als je van plan bent om door te gaan met een samengesteld gezin!

Dank aan Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren voor die recensie exemplaar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: