Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De diamant van Banjarmasin – Arend van Dam

Kinderboekenweekgeschenk 2020

Arend van Dam mocht dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk schrijven. Ik helemaal blij, laat dit nou één van mijn favoriete Nederlandse kinderboekenschrijvers zijn! Ik had het boekje al snel in huis dankzij de bestelling voor school, maar toch pas gisteren uitgelezen.

Het boekje is een kleine verzameling aan geschiedenisverhalen, met een stukje van zijn eigen ervaringen er in meegenomen. Ik vind het leuk om zo wat meer te weten te komen over hemzelf maar ook over de verhalen van vroeger.

Het zijn 8 korte verhalen die eigenlijk smaken naar meer. Arend van Dam schrijft op zo’n manier dat je eigenlijk nog meer wilt lezen. Het zijn verhalen die vast goed op te zoeken, maar ik hoop eigenlijk dat hij nog langere verhalen hierover gaat schrijven. Ik zal ze in ieder geval gaan lezen!

Dit boekje leest lekker weg, ik ga het dan ook lezen met mijn groep 7. Stukje leesbeleving en tegelijkertijd geschiedenisles. Ik weet zeker dat ik ze nieuwsgierig krijg!

Het boekje krijgt van mij 5 sterren. Ik hoop oprecht dat Arend van Dam deze verhalen verder gaat uitdiepen, lijkt me heerlijk! Dit boekje is vooral geschikt voor de bovenbouw.

De eerstvolgende van hem staat al op mijn lijstje, De Gijzelaar en de bastaard. Hier ben ik ook heel benieuwd naar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: