Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De avonturen van Rutger, Thomas en Paco – Thomas van Grinsven en Rutger Vink

Van een leerlinge kreeg ik dit boek te leen, zij had haar boekbespreking gedaan over dit boek en ik was nieuwsgierig. Mijn eerste reactie: weer een stel YouTubers die iets willen proberen. Ik was niet gelijk enthousiast, maar wilde toch uit mijn comfort zone stappen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan! Ze hebben terecht de Kinderjury prijs in de categorie 6 t/m 9 jaar gewonnen.

De magische halsband is deel één in de serie die Rutger en Thomas willen schrijven. Waar gaat deel één over?

In dit eerste deel, De magische halsband, krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden.

Het is een boek wat echt geschikt is voor de wat jongere lezers. Er staat niet teveel tekst op een bladzijde, de hoofdstukken zijn kort en het verhaal loopt goed door. Er is weinig ruimte voor verdieping van de karakters, maar dat is met dit verhaal verder ook niet nodig. De schrijfwijze is hoe de YouTubers ook zijn, alles loopt in een rap tempo door. Daardoor is dit boek ook zeker geschikt voor de kinderen die kampen met dyslexie.

Het boek is in september 2021 uitgegeven bij Kosmos uitgeverij en heeft 176 pagina’s. Het is dus ook een boek wat niet af zal schrikken omdat het te dik is. Dit boek heeft al veel lezers, kinderen zijn enthousiast.

Ik raad dit boek zeker aan voor de wat jongere lezers of moeilijke lezers. Ik ben zelf niet heel kapot van de schrijfstijl, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit de kinderen heel erg aanspreekt. Rutger en Vink hebben een goed eerste deel neergezet en ik ben oprecht benieuwd naar het volgende deel!

Wil je het boek ook aanschaffen? Koop dan vooral bij je lokale boekhandel! De hardcover kost €15,99. Via een Kobo Plus abonnement kun je hem ook lezen.
Mijn favoriete boekhandel? Het Verboden Rijk in Oosterhout: https://libris.nl/hetverbodenrijk-oosterhout

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: