Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Stuntvlogger Sam en de Vloek van Atlantis – Jelmer Jepsen

Via een Winactie van Sunny Twins op Facebook heb ik dit gave boek gewonnen. Ik had er al wat over gelezen en was toch wel benieuwd. Ik heb het eerste deel niet gelezen, wat ik binnenkort wel even ga doen, maar dit deel is ook goed te lezen zonder het eerste deel.

Het verhaal gaat over Sam die met zijn klas op kamp gaat in de Ardennen. Sam is Sam niet als hij niet ook een aantal gave stunts bedacht heeft. Danny Durfval, een andere stuntvlogger die ook nog bij hem in de klas zit, heeft bedacht dat hij Sam wel dwars kan zitten. Door een weddenschap belanden ze met een aantal klasgenoten midden in de nacht in een pretpark om daar in een benarde situatie terecht te komen. Komt dit nog wel goed?

Jelmer Jepsen heeft een gaaf boek geschreven. Het verhaal is spannend en toch ook grappig en er zit een lekker tempo in. De acties volgen elkaar snel op en het wordt geen enkel moment langdradig. Ook de illustraties van Wilbert van der Steen zijn erg leuk, ze passen perfect bij de beschrijving.

Het einde is zowel open als gesloten, ik hoop zelf dat er nog een vervolg komt, op zijn Instagram pagina heeft hij al een kleine sneakpeak gegeven. Ik heb dus goede hoop.. Ik wil nog wel meer weten over Sam en Danny.

Kinderen in de bovenbouw van de basisschool of onderbouw van de middelbare school zullen zichzelf misschien nog wel in een aantal punten herkennen. Het is dan ook zeker geschikt om zelf te lezen vanaf 9/10 jaar. Ik denk ook dat het erg in de smaak zal vallen als je het voor zou lezen, ook de oudere kinderen vinden dit nog fijn. Het is ook zeker een boek dat meer jongens aan het lezen kan krijgen. Aanrader dus!

Het boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Ik werd meteen het verhaal ingezogen en kwam er pas aan het einde weer uit. Het boek is in één avond uitgelezen, zo lekker zat ik er in. Complimenten voor Jelmer!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: