Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Leeuw met strepen – Lucinda Vos en Marlene Rebel

Wat te doen als de zwarte dood je op de hielen zit? Een verhaal vol spanning, moed en vriendschap.

Via een winactie op Facebook mocht ik Leeuw met strepen ontvangen van uitgeverij Billy Bones. Heel veel dank hiervoor, het boek stond hoog op mijn lijstje dus ik ben er helemaal gelukkig mee.

Ik had al veel gelezen over dit boek, schrijfsters Lucinda Vos en Marlene Rebel zouden een parel van een boek hebben geschreven. Uiteraard werd ik hier heel nieuwsgierig van en zette het boek hoog op mijn verlanglijstje. Alleen de omslag van het boek is al interessant en toen ik de achterkant las was ik verkocht, dit boek wilde ik op korte termijn hebben!

Flaptekst: Als Jacob en Catrijn alleen
achterblijven na het overlijden van hun moeder, worden ze ontdekt door de valse buurvrouw. Cat wordt afgevoerd naar het pesthuis. Jacob zet alles op alles haar te redden. Ben jij klaar voor een bloedstollend avontuur in 17e-eeuws Amsterdam? Wanneer de tienjarige Jacob en de vijfjarige Catrijn alleen achterblijven na het overlijden van hun moeder, wachten broer en zus met smart op de thuiskomst van hun vader, die als chirurgijn op zee vaart. Maar al snel worden de kinderen ontdekt door de valse buurvrouw. De kleine Cat wordt afgevoerd naar het pesthuis buiten de stad. Jacob, die in het Burgerweeshuis terecht komt, zet alles op alles om te ontsnappen en zijn zusje te redden. Een zenuwslopende zoektocht begint…

Zijn jullie ook zo nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat? Ik was dat zeker wel. Ik heb het boek in 2 avonden gelezen en werd in het verhaal meegezogen. De schrijfstijl is erg prettig, er zit een tempo in dat er voor zorgt dat het niet saai wordt. De personages Jacob en Catrijn worden goed uitgelegd, wat is hun verhaal en wie zijn ze. In het verhaal komen meerdere karakters naar voren die van belang zijn, maar die minder uitgediept worden. Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik niet meer te weten kom over bepaalde karakters, aan de andere kant maakt me dit ook nieuwsgierig.

Het boek heeft me van begin af aan te pakken gehad. Het is een zeer interessante periode en vanuit juffen oogpunt denk ik dat dit ook echt een goed boek is om de periode van de pest in de klas te bespreken.

Van mij krijgt het boek 5 sterren! Een heerlijk meeslepend verhaal over een interessante periode in de geschiedenis. Het boek is geschikt vanaf een jaar of 9/10. Ook zeer geschikt om voor te lezen.

Ik hoop op meer boeken van dit duo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: