Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Midnight Sun – Stephenie Meyer

Mijn tienerdromen kwamen weer helemaal opnieuw tot leven, toen ik hoorde dat er een nieuwe boek verscheen van de Twilight serie. Ik heb de boeken wel 5 keer gelezen en iedere keer kwamen er weer nieuwe dingen voorbij, fantastisch. Het zijn voor mij boeken die er al die jaren geleden voor hebben gezorgd dat mijn liefde voor lezen niet verdween. Natuurlijk heb ik ze eerst allemaal weer gelezen voordat ik aan Midnight Sun begon!

Tekst van de achterflap:
Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere wending. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Dit deel van de serie is eigenlijk het verhaal van het eerste boek, maar dan vanuit het oogpunt van Edward Cullen. Valt er dan serieus nog een heel verhaal te vertellen vanuit zijn kant? Jazeker! In het originele boek vraag je je constant af wat hij precies denkt en daar komen nu eindelijk antwoorden op.

Edward zijn perspectief op het verhaal is bijzonder, liefdevol, soms ook een beetje eng maar vooral erg romantisch. Ik was meteen helemaal verloren in het verhaal, tot grote ergernis van het thuisfront ;).

Ik moet wel toegeven dat ik sommige stukjes wat langdradig vond om door te komen. Edward is een hopeloze romanticus die overal wel 100 keer overdenkt. Hij heeft een enorme beschermingsdrang waar ik persoonlijk helemaal gestoord van zou worden. Toch zorgt Stephenie Meyer er voor dat je in het verhaal blijft hangen. Ik heb het heel moeilijk kunnen wegleggen en het was binnen no-time uit.

Dit boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Ik vond het een fantastisch boek, maar soms wat langdradig. Toch is dit echt een musthave als je van de Twilight serie houdt, een mooie toevoeging van het verhaal. Ik vind het oprecht heel jammer dat ze de andere delen niet gaat schrijven vanuit Edward zijn perspectief!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: