Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / De Erfenis van Tesla – Neal Shusterman + Eric Elfman

De Erfenis van Tesla is het eerste deel van de Acceleratie trilogie. Het begint met het verhaal van Nick, die met zijn vader en zijn broertje verhuist naar het huis van oudtante Gerda. Nick wilt graag de zolder als slaapkamer, maar hij zal eerst moeten ruimen. Het ligt vol met allerlei apparaten. Hij besluit een garageverkoop te houden om zo van de spullen af te komen en om wat bij te verdienen. Wat hij echter niet weet is dat het bijzondere apparaten zijn, die op hun beurt ook weer bijzondere figuren trekken. Hij zal alles op alles moeten zetten om alle apparaten weer terug te krijgen, voordat ze in de verkeerde handen vallen.

Ik werd vanaf het begin al meegenomen in het verhaal. De schrijfstijl van Neal Shusterman en Eric Elfman spreekt mij heel erg aan. Het verhaal loopt goed door, er zit een fijn tempo in. Ik had persoonlijk meer willen weten over Tesla, dat had ik aan de hand van de titel en de eerste hoofdstukken ook wel verwacht. Wellicht dat er meer informatie komt in de volgende delen. Die ik overigens heel graag ook wil lezen!

Ik vind dit boek geschikt voor de betere groep 8 lezer en verder, leeftijd 12+. Met name de gebeurtenissen aan het einde zorgen er voor dat dit voor de verdere lezers is.

Ik had de eer om dit boek te mogen recenseren vanuit De Leukste Kinderboeken. Het boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: