Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie / Lampje – Annet Schaap

Het is alweer even geleden dat ik een blog heb gemaakt, maar het was allemaal even hectisch. Huis gekocht, ons huis in de verkoop, rapport, adviesgesprekken. Alles kwam in één keer, dus de prioriteiten lagen even ergens anders.

Wel tussendoor de mogelijkheid gehad om een boek uit te lezen. Dit keer Lampje van Annet Schaap. Dit boek lag al zolang op de plank, dus na Nevermoor deze eindelijk eens gepakt.

Ik heel nieuwsgierig geworden naar dit boek. Via Facebook maar ook via de bibliotheek bij ons. De leesconsulente die bij ons op school kwam vertelde hier enthousiast over. Ook een meisje uit mijn klas had het boek gelezen en was er fan van.

Samenvatting van de achterflap:
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Kort en bondig, dat vond ik van de achterflap. Ik vind het zelf altijd goed als er niet teveel wordt weggegeven op de achterkant. Het is voldoende om er nieuwsgierig van te worden.

Ik ben er in begonnen en ik was meteen verkocht. Wat een fijne schrijfstijl heeft Annet Schaap! Het verhaal loopt gelijk lekker door en ik had geen enkel moment dat ik het te langzaam of te snel vond gaan. De karakters worden goed uitgediept. Je wordt met het verhaal meegezogen. Ik had zo met Lampje te doen, maar wat een fantastisch meisje is het. Ze neemt je mee in het verhaal en zorgt er voor dat de personages in het boek in je hart gaan zitten. Ik vond het oprecht heel erg jammer dat het boek alweer uit was. 2 dagen en ik was er klaar mee. Hopelijk maakt Annet Schaap nog meer van zulke mooie boeken!

Het boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Juist omdat ik er zo in werd meegenomen en ik het oprecht jammer vond dat het verhaal uit was.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: